Καρδίτσα

Ιστορικά στοιχεία

Θρησκευτικά στοιχεία
Οι δήμοι του νομού
Χάρτης κέντρου πόλης
Χάρτης νομού
Δραστηριότητες
Απογραφή πληθυσμού 2001
Βουλευτικές εκλογές 2004
Ξενάγηση
Λίμνη Νικολάου Πλαστήρα
Το άλσος Παυσιλύπου
Το άλσος Παπαράντζας
(Χίλια Δένδρα)
Βοτανικός Κήπος Νεοχωρίου
Εκπαιδευτικό δάσος Μπελοκομύτη
Το μοναστήρι της Κορώνας
Ιαματικός Τουρισμός
Επαγγελματικός Τουρισμός
Προσωπικότητες
Γεώργιος Καραϊσκάκης
Ζήσης Σκάρος
Δημήτρης Γιολδάσης
Γιώργος Βαλταδώρος
Αγιος Σεραφείμ
Φωτογραφικό Υλικό
καρδιτσα Καρδιτσα Καρδίτσα καρδίτσα ΚΑΡΔΙΤΣΑ
Φωτογραφίες της πόλης
Αεροφωτογραφίες
Λίμνη Νικολάου Πλαστήρα
Λίμνη Νικολάου Πλαστήρα 2
Παυσίλυπo - Απρίλιος 2004

Ιαματικός Τουρισμός

Τα Λουτρά Σμοκόβου ξεκινούν την ιστορία τους από το 1662. Σε εξαιρετική θέση και φυσικό κάλος τα θειούχα ιαματικά νερά των πηγών κατατάσσουν τα λουτρά στις πρώτες θέσεις των λουτροπόλεων.

Οι συνεχείς βελτιώσεις στις εγκαταστάσεις των λουτρών, των ξενοδοχείων αλλά και των υπόλοιπων χώρων προσελκύουν το ενδιαφέρον των επισκεπτών από όλη την Ελλάδα. Οι πηγές, με την θειούχα αλκαλική σύνθεση των ιαματικών νερών τους, με θερμοκρασία που κυμαίνεται από 29-40οC, θεωρούνται ιδανικές για παθήσεις του αναπνευστικού και πεπτικού συστήματος, δερματοπάθειες και χρόνιες ρευματοπάθειες, για ενδοκρινείς ανεπάρκειες και για γυναικολογικές παθήσεις.Τα λουτρά λειτουργούν από την 1η Ιουνίου έως της 15 Οκτωβρίου.

Πολυάριθμες επισκέψεις φτάνουν κάθε χρόνο και στα λουτρά Καΐτσας, ανατολικά της Κτιμένης, μέσα σε μια καταπράσινη, μαγευτική, τοποθεσία. Τα θειούχα νερά με φυσική θερμοκρασία 21ο Κελσίου είναι κατάλληλα για νευρικές, γυναικολογικές παθήσεις και ρευματοπάθειες. Τα έργα αναβάθμισης της υποδομής των λουτρών που είναι σε εξέλιξη θα αναβαθμίσουν ακόμη περισσότερο την παροχή υπηρεσιών προς τους επισκέπτες.

Τέλος, υπάρχουν και οι ιαματικές πηγές Σουλαντά που όμως δεν έχουν την απαραίτητη υποδομή.

Με έδρα τα λουτρά μπορείτε να ανακαλύψετε και άλλες πανέμορφες περιοχές της Καρδίτσας.

Επισκεφτείτε το πανέμορφο χωριό της Ρεντίνας, της «βασίλισσας των Αγράφων». Ο περίπατος στο χωριό είναι απολαυστικός. Μπορείτε να επισκεφτείτε την Ι. Μ. Κοιμήσεως της Θεοτόκου, από τις παλαιότερες και σημαντικότερες μονές των Αγράφων καθώς και τον Ι. Ν. του Αγίου Γεωργίου με το θαυμάσιο ξυλόγλυπτο τέμπλο και τις υπέροχες τοιχογραφίες από τα μέσα του 18ου αι. Στο παρεκκλήσι του Αγ. Σεραφείμ λειτουργεί Μουσείο Βυζαντινής τέχνης και φιλοξενεί εικόνες και πολύτιμα εκκλησιαστικά αντικείμενα. Στην Ρεντίνα λειτουργεί και το Μουσείο Εθνικής Αντίστασης με κειμήλια και πλούσιο φωτογραφικό υλικό.

Μπορείτε να οργανώσετε, ακόμη, μια εκδρομή μέχρι το φράγμα της λίμνης Πλαστήρα. Εκεί θα απολαύσετε τη θέα της λίμνης, ενός τοπίου μοναδικής ομορφιάς και μπορείτε να επισκεφτείτε τη μονή Κορώνης, αυτό το ιστορικό και σημαντικό μοναστήρι όπου φυλάσσεται η κάρα του Αγίου Σεραφείμ.

Η γενναιοδωρία της φύσης απλόχερα έδωσε στο νομό Καρδίτσας πέρα από το φυσικό κάλος και μοναδικές πηγές με ιαματικά νερά, που προσελκύουν πολυάριθμους επισκέπτες κατά τη καλοκαιρινή περίοδο στην περιοχή Σμοκόβου. Οι ονειρικές τοποθεσίες, η ποιότητα των πηγών αλλά και η υποδομή που χαρακτηρίζει την περιοχή την κατατάσσουν στις πρώτες θέσεις των λουτροπόλεων.

Τα λουτρά Σμοκόβου, τα λουτρά Καϊτσας θα καλύψουν όλες σας τις απαιτήσεις. Ο επισκέπτης μπορεί να γνωρίσει την θεραπευτική δράση των νερών σε πλήθος παθήσεων απολαμβάνοντας συγχρόνως μοναδικές στιγμές χαλάρωσης μέσα στην καταπράσινη φύση.

Υπηρεσίες
Κατασκευή Ιστοσελίδων
Διαφήμηση και Προβολή
Γραφιστικά
Ανάπτυξη Εφαρμογών
Εγκατάσταση-Αναβαθμίση
Τεχνική Υποστήριξη
Δείτε
Πολιτισμός
Μουσεία
Δημοτική Πινακοθήκη
Λαϊκή Βιβλιοθήκη
Καραγκούνηδες
Πολιτιστικές Εκδηλώσεις
Πληροφορίες
Διαμονή
Διασκέδαση
Φαγητό
Δρομολόγια ΚΤΕΛ
Πρόγραμμα Κινηματογράφου
Χρυσός Οδηγός
Φαρμακεία
Τράπεζες
ΜΜΕ
Επιχειρήσεις
Internet Cafe
thewed.gr
Διάβασε

..::Η IP σας, 3.226.72.194 ,καταγράφεται για λόγους ασφαλείας.
Μην κάνετε κακή χρήση του συστήματος::.
Διαχείριση Δικτυακού Τόπου : Μεσιακάρης Παναγιώτης
Copyright © 2004 - 2009 - PcPlus

Η σελίδα δημιουργήθηκε σε 0.000235 δευτερόλεπτα.