Καρδίτσα

Ιστορικά στοιχεία

Θρησκευτικά στοιχεία
Οι δήμοι του νομού
Χάρτης κέντρου πόλης
Χάρτης νομού
Δραστηριότητες
Απογραφή πληθυσμού 2001
Βουλευτικές εκλογές 2004
Ξενάγηση
Λίμνη Νικολάου Πλαστήρα
Το άλσος Παυσιλύπου
Το άλσος Παπαράντζας
(Χίλια Δένδρα)
Βοτανικός Κήπος Νεοχωρίου
Εκπαιδευτικό δάσος Μπελοκομύτη
Το μοναστήρι της Κορώνας
Ιαματικός Τουρισμός
Επαγγελματικός Τουρισμός
Προσωπικότητες
Γεώργιος Καραϊσκάκης
Ζήσης Σκάρος
Δημήτρης Γιολδάσης
Γιώργος Βαλταδώρος
Αγιος Σεραφείμ
Φωτογραφικό Υλικό
καρδιτσα Καρδιτσα Καρδίτσα καρδίτσα ΚΑΡΔΙΤΣΑ
Φωτογραφίες της πόλης
Αεροφωτογραφίες
Λίμνη Νικολάου Πλαστήρα
Λίμνη Νικολάου Πλαστήρα 2
Παυσίλυπo - Απρίλιος 2004

Δραστηριότητες

Oι πλαγιές των βουνών προσφέρονται για σύντομες ή μεγάλης διάρκειας πορείες, για άλλοτε ευκολότερες και άλλοτε δυσκολότερες ορειβατικές και πεζοπορικές διαδρομές. Για την εξυπηρέτηση των επισκεπτών υπάρχουν τρία καταφύγια, όλα στην περιοχή της λίμνης N. Πλαστήρα.

Oι πίστες αεραθλητισμού στις κορυφές Τέμπλα ή Αγκώνας (Νεράιδα) και Κουφόλογγος (Κρυονέρι) στη περιοχή της λίμνης προσφέρονται για αγνάντεμα της καταπράσινης φύσης και των γαλάζιων νερών της λίμνης. Πίστες υπάρχουν ακόμη στην περιοχή Μουζακίου πριν από την Πορτή, στον Ελληνόπυργο και στην περιοχή Αγίου Γεωργίου.

Το ποδήλατο βουνού αποτελεί πρόκληση για τον επισκέπτη. ʼρτια οργανωμένες επιχειρήσεις, στην περιοχή της λίμνης, πρoσφέρουν στους φίλους του ποδηλάτου όλα τα απαραίτητα για να μπορέσουν να απολαύσουν τις ατέλειωτες διαδρομές του δάσους δίπλα στη λίμνη ή σε μονοπάτια.

Τα υδροποδήλατα και κανό στις πλαζ της λίμνης, δίνουν την ευκαιρία μιας άμεσης επαφής με τα πεντακάθαρα γαλάζια νερά της λίμνης και προσφέρεται για άθληση, ψάρεμα αλλά και ρομαντική βόλτα.

Στη λίμνη Πλαστήρα το ψάρεμα επιτρέπεται μόνο με καλάμι και ακολουθεί τις προσταγές του Υπουργείου Γεωργίας. Πολλά ποτάμια της περιοχής είναι πλούσια σε ψάρια.

Oργανωμένοι χώροι για σκοποβολή υπάρχουν στο χωριό Ρούσσο, και Σέκλιζα κοντά στην Καρδίτσα και στη Νεράιδα στην περιοχή της λίμνης.

Oι μικροί επισκέπτες και όχι μόνο μπορούν ν' απολαύσουν έναν περίπατο με άλογα στην περιοχή της λίμνης στις εγκαταστάσεις που βρίσκονται στο δρόμο προς Κρυονέρι.

 

Αν και μικρό και χωρίς σημαντική υποδομή, το χιονοδρομικό κέντρο Καραμανώλη προσφέρει στη μικρή πίστα σκι, στα παιδιά κυρίως, αρκετή διασκέδαση με το χιόνι.Η περιοχή επίσης προσφέρεται και για ορειβατικό σκι.

Oι διαδρομές με αυτοκίνητο μέσα σε δάση με έλατα είναι μοναδικής ομορφιάς. Αν το αυτοκίνητό σας το επιτρέπει, περιπλανηθείτε στα δάση της περιοχής της λίμνης, ή επιχειρήστε εξορμήσεις προς την Αργιθέα.

Oι φίλοι του canyoning μπορούν να οργανώσουν τις εξορμήσεις τους στο ποτάμι Mέγα Pέμα, στην περιοχή Μουζακίου.

Τι θα σκεφτόσασταν αν σας πρότειναν να επιλέξετε να κάνετε το αγαπημένο σας χόμπι σε μια πανέμορφη και ανεξερεύνητη περιοχή; Να λοιπόν μια ευκαιρία να ανακαλύψετε την Καρδίτσα. Με τον αρμονικό συνδυασμό του απέραντου κάμπου και των καταπράσινων και πανέμορφων βουνών, με τη μοναδική λίμνη Ν. Πλαστήρα, με τα όμορφα χωριά στις πλαγιές των βουνών, με τα ενδιαφέροντα μνημεία και, τέλος, με τις πολλές εναλλακτικές προτάσεις για δραστηριότητες και διασκέδαση, η Καρδίτσα είναι ένας τόπος που αξίζει όσο τίποτα άλλο να αφιερώσετε λίγες μέρες να τον ανακαλύψετε.

Στους λάτρεις των δραστηριοτήτων, η Καρδίτσα προσφέρεται ιδανικά για την ανάπτυξη πλήθους «εναλλακτικών» δραστηριοτήτων: πεζοπορία στα υπέροχα δάση, ποδήλατο βουνού σε δασικούς δρόμους, κανό και υδροποδήλατα στη λίμνη Πλαστήρα, ορειβασία, σκοποβολή, ψάρεμα με καλάμι στη λίμνη, ιππασία, αεραθλητισμό, canyoning.

Υπηρεσίες
Κατασκευή Ιστοσελίδων
Διαφήμηση και Προβολή
Γραφιστικά
Ανάπτυξη Εφαρμογών
Εγκατάσταση-Αναβαθμίση
Τεχνική Υποστήριξη
Δείτε
Πολιτισμός
Μουσεία
Δημοτική Πινακοθήκη
Λαϊκή Βιβλιοθήκη
Καραγκούνηδες
Πολιτιστικές Εκδηλώσεις
Πληροφορίες
Διαμονή
Διασκέδαση
Φαγητό
Δρομολόγια ΚΤΕΛ
Πρόγραμμα Κινηματογράφου
Χρυσός Οδηγός
Φαρμακεία
Τράπεζες
ΜΜΕ
Επιχειρήσεις
Internet Cafe
thewed.gr
Διάβασε

..::Η IP σας, 3.226.72.194 ,καταγράφεται για λόγους ασφαλείας.
Μην κάνετε κακή χρήση του συστήματος::.
Διαχείριση Δικτυακού Τόπου : Μεσιακάρης Παναγιώτης
Copyright © 2004 - 2009 - PcPlus

Η σελίδα δημιουργήθηκε σε 0.000279 δευτερόλεπτα.